2008. március 5., szerda

Magyar piknik

Tegnap este magyar pikniket tartottunk a koli konyhában. Onnan indult a dolog, hogy el akartam menni az intersparba venni ezt azt, és jött velem a Zsuzsi is. Közben Balázs (akivel tegnap reggel ismerkedtünk össze) szólt, hogy vásárlás után igazán meglátogathatnánk, így szóltam Zsuzsinak, hogy itt a remek alkalom, elfogyaszthatjuk a hűtő nélkül maradt fél kiló szalámit és kolbászt. Így aztán bevásároltunk néhány bagettet, meg bort, letelepedtünk a konyhánkba, hoztunk még erős pistát, meg fokhagymát és persze egy kevés pálinkát :)
Közben hozzánk verődött Sancho is, és jött még Delyan[deli:ján] és Zornitsa[zornicá], két bolgár jótevőnk :)
Egyébként teljesen ledöbbentem, mert Zornitsa úgy tömte magába az erős pistát, mintha csak lekvárral enné a kenyeret. A végén még a csokit kekszre is tett belőle, és csak annyit mondott, hogy igen, egy kicsit sós...
Holnap már órám lesz az egyetemen, egy Systems and instruments in international trade órával nyitjuk a félévet. Egyébként eléggé szellős az órarendem :) Van egy órám hétfőn, délután 4től, kedd üres, a legnehezebb nap az szerda lesz, mert ott már két órám is van :) Sajnos van köztük 4 óra szünet, de ez szerintem pont jó lesz, hogy ebédeljek. És végül csütörtökön van még egy órám 10től. Szerencsére minden órám egy teremben lesz, csak az a baj, hogy ez a távolabbi épületben van. Értsd: 50 méterrel többet kell gyalogolni míg odaér az ember, mintha a közelebbi épületbe menne.

4 megjegyzés:

Unknown írta...

Szia Tomi,

Csak most tudtam meg az Ágitól, hogy Mariborban vagy és hogy írod ezt a blogot! Nagyon irigyellek. Szlovénia a legjobb hely Európában. Remélem lesz időd eljutni Bledbe, Bohinjba, Skocjanske Jame és tengerpart stb.

Üdv Malájziából,
Gabi - unokatestvér

Névtelen írta...

Bóddog névnapot!:)

Névtelen írta...

Boldog Névnapot Tomika!

László Tamás írta...

Köszönöm szépen a jókívánságokat!

Hát igen, nem véletlenül választottam, hogy idejöjjek tanulni :) Nagyon reméelm hogy minél több helyre eljutunk. Jövő héten csütörtökön Zágrábba megyünk, aztán péntek szombat a Kranjska vidékre megyünk, megnézünk valami síugrás bajnokságot. Ha jól emlékszem itt van a világ legnagyobb síugró pályája...egyszer amikor nyáron itt voltam, megpróbáltunk rá felmenni, de csak 1/3ig jutottunk. Nem tom a sielők mit fognak csinálni, merthogy lift az nincs...